කළු අලකොළ ඇඹුල නිවැරදිව සකසා ගන්නා ආකාරය
අවශ්ය ද්රව්ය :-
සාදන ක්රමය:-
- කළු අලකොළ දණ්ඩ සහිත ඉති ඇති දළු කිහිපයක්
- උණු වතුර කෝප්ප 2ක්
- මිරිස් කුඩු
- තුනපහකුඩු
- රතු ලූනු ගෙඩි කිහිපයක්
- සුදුලූණු බික් 2ක් පමණ
- පොල් තෙල් ස්වල්පයක්
- ලුණු අවශ්ය පමණ
- ගොරකා බික් 1ක්
- අබ ස්වල්පයක්
- කරපිංචා , රම්පේ අවශ්ය පමණ.
- කොච්චි කරල් කිහිපයක්.
සාදන ක්රමය:-
*අලකොළ දණ්ඩේ නූල් ඉවත්කර දෙකට තුනට කඩාගන්න.
*උණුවතුර ස්වල්පයක් දමා සෝදා ගන්න.
*තුන පහ,මිරිස් කුඩු, ලුණු, රම්පේ,කරපිංචා, ගොරකා එයට දමන්න.
*කොච්චි කරල් පිටින්ම දමන්න.
*රතුළුණු කපා දමන්න.
*හොඳින් තම්බා ගැනීමට උණු වතුර එක් කරන්න.
*විටින් විට හැඳිගාමින් තම්බාගන්න.
*තැම්බුන අලකොළ මාළුව වෙනත් බඳුනකට දමා හට්ටිය ලිපේ තබා පොල්තෙල් දමාගන්න.
*එය හොඳින් රත් වූ පසු අබ ,සුදුලූණු දමා කරවූ පසු අලකොළ මාළුව එක් කර රස බලන්න
(මෙය තලප,රතු හාල් බත් සමග කෑමට ගුණ ආහාරයකි)

Comments
Post a Comment