පැණි ආප්ප නිවැරදිව සකසා ගන්නා ආකාරය

 අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:-

  • හාල් පිටි හුංඩු 1ක්
  • පාන් පිටි 100g
  • පොල් බෑවක පැණි පොල්
  • (සීනි කැරමල් කර පොල් දමා මලවා ගැනීමෙන් සකසන්න)
  • පොල් කිරි කෝප් 1 ක්
  • සීනි මේස හැඳි 1ක්
  • ලුණු අවශ්‍ය පමණ
  • ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි භාගයක්
  • පොල්තෙල් ස්වල්පයක්
සාදන ක්‍රමය:-

*හාල් පිටි,පාන් පිටි ,සීනි මේස හැඳි 01  එකට දමා රොටී පදමට ගුලියක් අනාගන්න.

*මෙය පැය 3ක් පමණ පිපෙන්න තබන්න.

*මෙයට පොල්කිරි, ආප්ප සෝඩා,ලුණු එක්කර හොදින් කලවම් කර දැවටෙන දියරයක් සකසාගන්න.

*හොදින් ගැලවිය හැකි ආප්ප තාච්චියක් ලිප තබා රත්කර පොල්තෙල් ස්වල්පයක් ආලේප කරන්න..

*මිශ්‍රණයෙන් ස්වල්පයක් තාච්චියට දමාගන්න.ඊට උඩින් පොල් පැණි තැනින් තැන දමා ගන්න.

*පියනකින් වසා අඩු ගින්දරේ විනාඩි 2ක් පමණ තම්බා ගන්න.උණු උණුවෙම ආහාරයට ගන්න



Comments

Popular posts from this blog

කළු අලකොළ ඇඹුල නිවැරදිව සකසා ගන්නා ආකාරය