තලප කන්න කොල්ලු හදමු

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:-

  • කොල්ලු ඇට සෝදා ගරා කබලේ බැද කුඩු කරගන්න.
  • තක්කාලි ගෙඩියක්
  • මිරිස් කුඩු, තුනපහ ස්වල්පය බැගින්
  • රතුළූණු,සුදුලූණු ගෙඩි කිහිපයක්
  • වියළි මිරිස් කරල් 2ක්
  • ලුණු ස්වල්පයක් 
  • අමු මිරිස් කරල් 2ක්
  • කරපිංචා,රම්පේ
  • පොල් තෙල් ස්වල්පයක්
  • කැමතිනම් මස් කැබලි කිහිපයක්
  • කොස් ඇට හෝ කිරි අල 2ක්

සාදන ක්‍රමය:-

*අල සුද්ද කර කුඩා කැබලි වලට කපාගන්න

*මස් ද කපාගන්න.

*මේ සියල්ල සමග කරපිංචා, රම්පේ, මිරිස්, තුනපහ,ලුණු, රතුළුණු, අමු මිරිස් එකතු කරගන්න.

*සියල්ලම වතුර යොදා ලිපේ තබා තම්බාගන්න.

*තක්කාලිද කපා ඊට එකතු කරගන්න

*දැන් කුඩු කරගත් කොල්ලුද දමා බුබුළු දමා නටනතෙක් හැඳි ගන්න.

*වෙනම තාච්චියකට තෙල් ස්වල්පයක් දමා කරවූ පසු තලාගත් සුදුලූණු ,වේලුනු මිරිස් කරල් දෙක කඩා දමාගන්න.

*රන්වන් පාට වු පසු කොල්ලු මිශ්‍රණයට එකතු කරන්න.


Comments

Popular posts from this blog

කළු අලකොළ ඇඹුල නිවැරදිව සකසා ගන්නා ආකාරය