තාම කී රොටී කාල නැද්ද දැන්ම හදමු
අවශ්ය ද්රව්ය:-
- සුදු හාල් පිටි 250g
- පාන්පිටි 100g
- ආප්ප සෝඩා ස්වල්පයක්
- ලුණු ස්වල්පයක්
- සීනි 250g
- ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
- පොල් ගෙඩියක ප්රමාණයක පොල්
සාදන ක්රමය:-
*ආප්ප සෑදීමට මෙන් හාල් පිටි මිශ්රණය සකසා පැය තුනක් තබන්න
*පොල් බෑවක පොල් කිරි ලුණු , ආප්ප සොඩා එක් කර ආප්ප මිශ්රණය සකසා ගන්න
*ඉතිරි පොල් බෑවක පොල් සීනි 200g දමා පොල් පැණි සකසා ගන්න
*තාච්චියකට තෙල් ආලේප කර රත්කර පිටි මිශ්රණයෙන් හැන්දක් දමා ගන්න.
*ඊට උඩින් පොල් පැණි මිශ්රණය දමා තම්බාගන්න.
*ඉතිරි සීනි ටික ලිප තබා පිටි මිශ්රණයෙන් ස්වල්පයක්ද වතුර ස්වල්පයක්ද දමා පැණි මිශ්රණයක් සකසාගන්න
*ඊට ගම්මිරිස් කුඩුද දමා කිරි පැණි සාදා ගන්න
*මෙම මිශ්රණයට තම්බාගත් පැණි ආප්පය දමාගන්න.
*අප්පයට කිරි පැණි උරා ගැනීමට තබා කෙසෙල් කොළේ පිළිගන්වන්න

Comments
Post a Comment